2024 Orhan Kemal Roman Armağanı'nı yazarımız Ezgi Tanergeç kazandı!

Yazarımız Ezgi Tanergeç'in, 2022 Turgut Özakman İlk Roman Ödülü'nü kazanarak okurla buluşan romanı Devridaim, 2024 Orhan Kemal Roman Armağanı'na layık görüldü.

Yazarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ödüllle ilgili Orhan Kemal Roman Armağanı Sekreterliği'nin basın açıklamasını paylaşıyoruz.

BASIN AÇIKLAMASI

2024 yılı, 53. Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu 17.05.2024 tarihinde Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde toplanmıştır. Orhan Kemal Roman Armağanı’na, yazarlarımızın 57 seçkin eseri katılmıştır. Nazım K. Öğütçü, M. Nuri Gültekin, Çimen G. Erkol, Tahir Şilkan, Mazlum Vesek, Turgay Fişekçi ve Kemal Varol’dan oluşan Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu yaptığı toplantıda 2024 yılı 53.Orhan Kemal Roman Armağanı’nı, Bilgi Yayınevi tarafından yayımlanan, EZGİ TANERGEÇ’in “DEVRİDAİM” isimli romanına vermiştir.

Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, “Devridaim”i ondokuzuncu yüzyılın ikinci yarısından başlayıp 2019’lara kadar devam eden tarihsel kesitlerin ustalıkla kurgulanmış bir kuşak hikayesiyle birleştirilmesi; 68 kuşağının Türkiye tarihine damga vuran toplumsal olaylarının ve karakter hikayelerinin, dünyadaki temel kaynakların tükendiği günümüzün toplumsal ve politik gerçekliği ile başarılı bir şekilde bir araya getirilmesi; insan, toplum ve zamana dair güçlü bir anlatıma sahip olmasından dolayı 2024 yılı, 53. Orhan Kemal Roman Armağanı’na değer görmüştür.

Kazanan yazara ödülü 31.05.2024 Cuma günü, İstanbul, Beyazıt’da Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu’nda, Saat:10.30 da yapılacak olan Orhan Kemal’i anma töreninde verilecektir.

Orhan Kemal Kültür Merkezi
Orhan Kemal Roman Armağanı Sekreterliği
Işık Öğütçü

Ezgi Tanergeç'in ödüllü romanı Devridaim'i bu bağlantıdan görebilir ve satın alabilirsiniz > Devridaim Ezgi Tanergeç (bilgiyayinevi.com.tr)

 

 

 

 

 

Kapat