Gençlere Gıcık Olan Bir Yaşlı Adama mı Dönüştüm Ben?
“Ne tehlikeli bir gençlikle karşı karşıyayız. Hem bilmiyor, hem kulaktan zeytinyağsız dolma olarak biliyormuş gibi yapmayı seviyorlar, hem de her konuda. Aferin lan çocuklar! Siz tamamen ve her zaman haklısınız.
Çünkü onlarla tartışmak olası değil. Her ne pahasınaysa haklı olmak istiyorlar, gençler haklıdır düşüncesiyle.
(…….)
Gençlere gıcık olan bir yaşlı adama mı dönüştüm ben? Giderek yalnız hissediyorum kendimi. Gençliğimde gıcık olduğum amcalardanlaşmakta mıyım? Yoksa davlumbaz bir duyarsızlık ve önemli şeyler yaptığını ve düşündüğünü sanarak dijital gününü gün etme salaklığı mı bu çocukların ki?” (Eşeğin Fikri, s.130-131)
Ferhan Şensoy’un mizahi “beşbenzemez” denemelerinden oluşan “Eşeğin Fikri” kitabı, güldüren ve düşündüren nice incelikler, gözlem ve anılarla dolu! Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı “Eşeğin Fikri” 21. baskıya ulaştığına göre, güncelliğini kolay kolay kaybedecek gibi durmuyor!
Sürekli bir mutsuzluk içinde, başkalarının mutsuzluğundan beslenen genel bir kirlilik hali yaşıyoruz. Yorgun, bezgin, sinirli günlerimiz, iyi niyetten ve doğallıktan uzak davranışlarımız, koyu gri bir şikâyet edebiyatımız var!
Kendimizle ve herkesle barışmak için biraz mizah hepimize iyi gelecektir. Yergilerindeki kendine özgü mizah dili, yazıları, oyunları, tiyatrodaki ödünsüz mücadelesiyle Ferhan Şensoy’un hepimizin kalbinde ayrı bir yeri var.
Tren yolculuğundan modaya, futboldan tatile, korsan kitaptan tütüne… Ferhan Şensoy, el attığı her konuda, kendine özgü keskin diliyle yergi sanatını konuşturuyor: Her Eve Lâzım!
Her Türkün El Kitabı: Soyuttan uzak, dünyadan ayrı düşen “Türk Mantığı” sayesinde beynimizi yoran gereksiz ayrıntılar… Çocuk inadından gençlerin hadsizliğine kadar çeşitli konular… İnternet bağımlısından mutsuz taksiciye tanıdığımız insanlar… Hepsi bu kitapta!
Kalbinizin En Cömert Köşesi Neresi?
Ustalara Yer Açın…
Münir Özkul, tiyatro sahnesindeyken belirli bir köşeye gidip espriyi hep orada patlatırmış! Başka köşede durmayı da reddedermiş; çünkü sahnenin bir “cömert”, bir de “sağır” köşesi olduğunu iyi bilirmiş. Bunu, kavuğu devraldığı Dümbüllü’den öğrenmiş. Ferhan Şensoy da Münir Usta’sından…
“Kısmetsiz” adam NIETZSCHE, bizimkileri dinleyemeden öldü!
Geçtiğimiz yüzyılın sonlarına doğru Nietzsche, “müziksiz yaşantı bir yanlışlıktır” demişti. Fakat Nietzsche’nin müzikten anladığı ile bugün dinlediklerimiz, kuşkusuz birbiriyle örtüşmüyor. Kültürel değer, şimdi kaç para eder?... Yemeğinize sos olarak biraz müzik alır mısınız? Kaç desibel olsun, bangır bangır yeter mi?...
Bu kafayı “kafaya alan”; Eşeğin Fikri
Derenin suyu azalınca, çeşmeden doldurduğu suyu bidonla dereye taşımak, olsa olsa bir eşeğin fikri olabilirdi zaten… Bu kafayı “kafaya alan” Eşeğin Fikri’ni okuma zamanıdır!
Ferhan Şensoy’un “Eşeğin Fikri” kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile satın almak için hemen tıklayın.