“İlacı zehirden ayıran dozudur.” Paracelsus
Bitkilerin kullanımında önemli olan ölçüdür. Bu ölçüleri ayırt edebilen tek uzmanların eczacılar olduğunu göz önünde bulundurursak, Tıbbi Bitkiler Atlası benzerlerinden oldukça farklı. Bitkilerin günlük ölçüleri, uygun kullanım şekilleri, yan etkileri ve diğer bitkilerle etkileşimi olup olmadığı gibi detayları Tıbbi Bitkiler Atlası’nda bulacaksınız. Bu kitapla, bir bitkinin belirlenen ölçüden fazla kullanımının, yarardan çok zarara sebep olduğunu öğrenecek; aldatıcı ve abartılı bilgilerden uzak durmuş olacaksınız. Kitabı okuduğunuzda, bilim insanı olmayan kişilerin sözde mucizevi ilaçlar bulduklarını söylemlerinin bilimden uzak, temelsiz ve tehlikeli olduğunu fark edeceksiniz.
Dünyada binlerce bitki tedavi için kullanılıyor ama sadece 150’ye yakın bitkinin bilimsel yararları henüz kesin olarak kanıtlandı. Etkileri uzun yıllardır bilinen, hastalıklarla mücadele için kullanılan bitkilerin tamamlayıcı tıp alanında kullanım oranları artıyor. Uzman eczacı Anooshirvan Miandji, bitkisel tedavi alanında yaptığı bilimsel çalışmalarının sonuçlarını Tıbbi Bitkiler Atlası’nda anlatıyor. Miandji, kanserden Alzheimer ve depresyon hastalığına kadar sıkça karşılaştığımız hastalıkların önlenmesi için kullanılabilecek bitkileri anlatırken, zerdeçal, zencefil ve sarı kantaron gibi bitkilerin hangi durumlarda ne kadar kullanılması gerektiğinin ayrıntılarını veriyor. Yazar, hamileliğe, hastalığa ya da yaşa bağlı durumlarda bitkilerin tüketim miktarının sağlık açısından önemini vurguluyor. Örneğin ıhlamur bitkisinin hamilelikte önerilen dozdan fazla alımının anne adaylarına zararlı olabileceğini anlatıyor.
“Bir şeyi bilmek önemlidir, bildiğini anlatmak daha da önemlidir, basitleştirerek anlatmak en önemlisidir."
Uzman eczacı Anooshirvan Miandji, yazdığı Tıbbi Bitkiler Atlası’nda, bitkisel ilaçların hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını monograflar ile detaylı bir şekilde açıklıyor. Kitap, ilk defa bitkilerin yararları dışında muhtemel zararları hakkında da bilgi veriyor. İçeriği ve tasarımıyla bilimsel bilgileri okura en açık şekilde ulaştırmayı hedefliyor. Tıbbi Bitkiler Atlası, sade, anlaşılır bir bitkisel tedavi kitabı.
Kitabın oldukça basit bir dili var, uluslararası bilimsel araştırmalara ve kaynaklara dayanarak yazılan, alanındaki ilk kitap. Kitabın herkes için kolay anlaşılır olması amacıyla bitkilerin etki alanları renkli görsellerle destekleniyor. Bitkilerin Türkçe, İngilizce ve Latince isimlerini alfabetik sırayla bulabilmek mümkün. Bu indeks sayesinde elinizdeki bitkilerin içeriğini ve etkilerini kitaptan rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Kitapta, tıbbi olarak kullanılabileceği kanıtlanmış yaklaşık 100 tane bitkinin etkileri, ayrı ayrı diyagramlarla gösteriliyor. 170’e yakın hastalığın önlenmesi için kullanılan bitkilerin kullanım miktarları ve varsa dikkate alınması gereken uyarılar da net bir şekilde açıklanıyor.
Piyasada mevcut ilaçların sadece %25’inin bitkisel kaynaklı olduğunu düşünürsek, hastalıkların önlenmesi ve tedavinin desteklenmesi için bitkilerden yararlanmanın önemi artıyor. Çeşitli hastalıkların önlenmesinde, belirtilerin giderilmesinde destekleyici ve koruyucu olarak kullanılan bitkileri güvenle kullanmak istiyorsanız, bu kitapta aradıklarınızı bulacaksınız. Hastalıklarla baş ederken doğal yolları tercih ediyor, ilaçlara destek olacak doğal yöntemler arıyorsanız Tıbbi Bitkiler Atlası’nı kaçırmayın!
Anooshirvan Miandji’nin “Tıbbi Bilgiler Atlası” kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.