Kimse İnanmadığında Bile Vazgeçmemeyi Öğütleyen "Filozof Meşe"

“(…) Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür

ve bir orman gibi kardeşçesine…”

Nâzım Hikmet

“Unutma, bazen bir meşe her şeyi değiştirebilir… Belki de o meşe sensin!” dedi baykuş. Toplumda temelde üç grup insan vardır; düşünmeyi sevmeyip her şeye inananlar, çıkarlarını düşünerek bencilce yaşayanlar ve başkalarını düşünenler. Siz hangisisiniz? Daha da önemlisi çocuklarınızın hangisi olmasını istiyorsunuz?

Neden büyüyemediğini sorgulayan küçük bir meşe ağacı, yıllardır kendisinden saklanan sırrı öğrendiğinde çok şaşırır. Dinlediği hikâye üzerine uzun uzun düşünür. Diğer meşelerle, karıncalarla, arılar ve baykuşlarla konuşur, fikir alışverişinde bulunur. Sonunda gücün tepeden değil, temelden geldiğine, zaafları kullanarak iyi niyeti suiistimal edenlere karşı durulursa aydınlığın geleceğine inanır.

Toplumdaki bir soruna çözüm bulmak zor, kabullenip ses çıkarmamak ise en kolayı… Herkes şikâyet eder ama neden bazı insanlar sorunları çözmek yerine kabullenmeyi seçer? Peki, görmezden gelinen sorunlar, kendiliğinden ortadan kalkmadığında ne olur?

Anooshirvan Miandji Filozof Meşe kitabında, çocuklara haksızlığa uğradıklarında, adil olmayan bir durum olduğunda vazgeçmemeleri, mücadele etmeleri gerektiğini anlatıyor. Yaşadığımız dünyada herkesin eşit haklara sahip olduğunu, haklarını savun(a)mayanların da sesi olmamız gerektiğini çocuklar Filozof Meşe’den okuyor.

“İyilik sözden değil, gönülden olmalı.” Yetişkinler olarak neyin iyi neyin kötü niyetli olduğunu anlayamadığımız bu dünyada, Filozof Meşe, çocukların yoluna ışık tutacak, kalplerini umutla doldurup onları yüreklendirecek. Kitap, her zaman yıldızları görmenin kolay olmayacağını ancak direnmenin çaresizliği kabul etmekten çok daha onurlu olduğunu anlatıyor.

“Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma; aynı gökyüzü altında, bir direniştir yaşamak.” Nâzım Hikmet

Filozof Meşe’nin çocuklara bir mesajı var: Herkesten, her şeyden umudunuzu kestiğiniz bir anda belki de kurtarıcı sizsinizdir. Küsmekten, kabullenip köşeye çekilmekten başka bir yol daha var, mücadele etmek!

Filozof Meşe kitabı, çocuklara çözüm ararken “farklı bir sonuç beklemek için neyi farklı yapmalıyım?” sorusunu sormayı öğretiyor. Kimse inanmadığında bile vazgeçmeyen, sorgulayan, düşünen farklı çözüm yolları arayan küçük meşelerin yetişmesi için yazılmış harika bir kitap. Başaracağına inanan bir meşenin motivasyonunu hiç kimse yok edemez. Önemli olan umudunu kaybetmemektir. Filozof Meşe, çocuklara her şeyin düşünme ile başladığını ve eğer bir düşünce doğruysa yolun kendiliğinden açıldığını anlatıyor. Hem gerçekçi, hem de çocuklar için yol gösterici, su gibi akıp giden bir kitap.

Anooshirvan Miandji'nin  Filozof Meşe kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

 

Kapat