Nedir Bu Yapay Zekâ

Nedir Bu Yapay Zekâ?

Hızla ilerleyen ve potansiyeli yüksek, yeni bir teknolojik devrim kapıda. Bilim kurgu edebiyatının ilk örneklerinden distopik filmlere, şimdiye dek hayal edilmiş olan “gelecek” yapay zekâ ile bugün yaşanmak üzere.

Bu yeni teknolojinin yakın bir zamanda aniden ortaya çıktığını mı düşünüyorsunuz? Belki yapay zekâya hiç güvenmiyorsunuz, muhtemelen bildiğimiz dünyayı tümden değiştirebileceğini görüyor, ama bu teknolojinin aslında ne olduğundan emin olamıyorsunuz. Belki de bu heyecan verici icadı keşfetmek ve öğrenmek istiyor, ama yapay zekâyı anlamaya nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz.

Öyleyse yapay zekâ dünyasına adım atmak isteyen herkes için tasarlanan Yapay Zekâ Kitabı ile tanışın.

Yapay Zekâyı Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Yapay zekânın “aniden ortaya çıkmış” görünüşü hepimizi şaşkına çevirmeye yetti. Gerçekte ne yapay zekâ fikri, ne de teknolojinin kendisi bu denli yeni değil. Yapay zekâ araçlarının icadına giden yolda ilk abaküslerin kullanılışından bulanık mantığın oluşturulmasına, erken bilim kurgu eserlerinde betimlenen üstün makinelerden her şeyi bir avuca sığdıran mikroçiplerin icadına, karmaşık makine dillerinden basit yazılım dillerine, neredeyse bütün bilim tarihi yatıyor.

Yapay zekânın potansiyelini anlamak ve çağı yakalamak için, teknolojinin neden bu şekilde ilerlediğini, yapay zekânın icadına giden yolu, önündeki engelleri, yapay zekâ fikrinin ardındaki felsefeyi kavramak gerekiyor.

Herkesin anlayabileceği basit dili ve sade anlatımıyla Yapay Zekâ Kitabı, yapay zekâ teknolojisine ilerleyen tarihi öyküyü anlatıyor, felsefesine dair temel kavramları ve kapsamlı bir sözlüğü içeriyor. Yapay zekâyı öğrenmek ve gençler ve çocuklar için eğitim programı önerilerine yer veriyor. Tarımdan şehirciliğe, tıptan tekstile, sanattan ticarete elliye yakın meslek alanında yaşanması beklenenleri, yapay zekânın geleceği ile ilgili güncel tartışmaları içeriyor.

Düşünmek insana özgü bir özellik mi? Makineler düşünebilir mi? Makineler düşünebilirse, insan yine de düşün gücüyle öne çıkabilir mi?

Bilinç nedir? Makineler gerçekten bilinç kazanabilir mi?

Yapay zekâ bir gün duygulanabilir mi?

Her işi yapan bir makine karşısında sıradan insanlar mesleklerini koruyabilir mi? Yapay zekâ hiç hata yapmayacak bir hale gelebilir mi?

Yeniliğe uyum sağlayamazsak ne olur? Yeniliğe uyum sağlarsak ne olur? Teknoloji bizi tembelleştirir mi?

Yapay zekâ yakın zamanda bir gün, ne söylemesi gerektiğini bilen bir politikacı haline de gelebilir mi? Bir gün kontrolü ele geçirir mi? Tüm bu fikirler nereden geliyor?

Yeni Sorular Düşünün, Hepsi Yapay Zekâ Kitabı’nda!

Yapay zekâ şimdiden en karmaşık sorunlara pratik çözümler sunan bir sohbet aracına, yeni trendleri takip eden güçlü bir tasarımcıya, her konuya hâkim bilgili bir yazara dönüştü ve gün be gün daha profesyonel ve pratik bir araç haline geliyor.

Düşünün, sizce

Yapay zekâ teknolojisine dair etik sınırlar doğru çizildi mi?

Yapay zekânın bir gün kontrolü ele geçirme ihtimali sahiden var mı? Bu neye bağlı?

Bilmek ve anlamak, zekâ ve zihin aynı şeyler mi?

Yapay zekâ gelişiminde felsefe neden bu kadar değerli?

Hepsinden önemlisi, yapay zekânın geleceği neye bağlı?

Özellikle geleceğin yetişkinleri gençlere ve çocuklara hitap etmesi için titizlikle hazırlanan Yapay Zekâ Kitabı, zihin kurcalayan sorulara cevap veriyor, okuyucuları yapay zekânın geleceğine dair yeni sorular sormaya teşvik ediyor.

Yapay Zekâya Dair Her Şey, Basit Bir Anlatım: Yapay Zekâ Kitabı – Dr. Anooshirvan Miandji

Yapay Zekâ Kitabı, “Süzme Felsefe”, “Filozof Meşe” “Farkında” gibi çok sevilen kitaplarıyla ve felsefenin zor sorularını çocuklarla buluşturmayı başaran Dr. Anooshirvan Miandji’nin kolay anlaşılır kaleminden çıktı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yapay Zeka Bölümü’nde dersler veren Dr. Anooshirvan Miandji’nin titiz çalışmasının sonucu “Yapay Zekâ Kitabı” Bilgi Yayınevi’nde.

“Yapay zekâ, sadece bir teknoloji alanı değil, aynı zamanda dünyayı anlama ve değiştirme potansiyeli taşıyan bir kavram. Bu kitap aracılığıyla okuyucularımızın yapay zekâya dair bilgi dünyasına adım atmalarını ve bu heyecan verici keşfe katılmalarını umuyoruz.” – Dr. Anooshirvan Miandji

Yapay Zekâ Kitabı’nı avantajlı fiyatlarla hemen edinmek için, bağlantıyı ziyaret edin.

Kapat