Öfkemizi Kontrol Edebilir miyiz?

En çok neye öfkeleniyorsunuz? Öfkelendiğinizde ilk tepkiniz ne oluyor? Sakinleştiğinizde öfkeliyken yaptıklarınızdan pişman oluyor musunuz? Dünyadaki toplumların çektikleri acıların, maruz kaldıkları şiddetin arkasında hep öfke duygusu yatıyor. Keskin sirke küpüne zarar veriyor, öfkeyle kalkan her zaman zararla oturuyor. Pişmanlıklarımızın altından çoğu zaman öfke duygusu çıkıyor. Keşke hiç öfkelenmeden ya da en azından öfkemizi kontrol ederek yaşamak mümkün olsaydı. Belki de mümkündür: Manoj Krishna Ben’i Anla kitabında öfke, hırs, kıskançlık gibi olumsuz duygu ve inanışlarımızın nedenlerini, etkilerini ve bu duyguları nasıl fark edip değiştirebileceğimizi anlatıyor. 

Her değişim daima başka değişim gerektirir. - Niccolò Machiavelli 

Örneğin hayatınızda insanlarla doğru bir iletişim kurmak gibi bir değişime ihtiyaç duyuyorsanız önce öfke kontrolünü geliştirmeniz gerekebilir. Yani insan ilişkilerinizi geliştirmek için bir başka değişime; öfkenizi doğru yönetmeyi öğrenmenize ihtiyaç duyabilirsiniz. Manoj Krishna, doğamızda bulunan ve öz savunmamızın bir parçası olan öfke duygusunun aslında bir şiddet biçimi olduğuna dikkat çekiyor. Öfke duygusunu farklı biçimlerde yaşasak da aslında bu duygunun altında yatan sebeplerin benzer olduğunu söylüyor. 

Dünyayı değiştiremiyorsan, dünyanı değiştirirsin. Hepsi bu. - Stefan Zweig

Eğer öfke duygumuzun gelişimine ve sürecine odaklanabilir, doğru gözlemleri yapmayı başarabilirsek daha uygun tepkiler vererek sakin bir hayat sürebiliriz. Ben’i Anla kitabı bunu nasıl başaracağımızı adım adım anlatıyor. İnançlarımızın, korku ve öfkelerimizin altında yatanın ne olduğunu keşfetmeyi başardığımızda olumsuz duygulardan uzaklaşır, daha huzurlu ve mutlu bir yaşamın anahtarına sahip oluruz. Duygularımızın kökenlerini fark edebildiğimiz, onları kontrol edebildiğimiz ölçüde başkalarının da olumlu duygular hissetmesini teşvik eder, çevremizdeki olumsuzluğu azaltabiliriz. 

Sen dünyasın; o yüzden sen değişirsen, dünya değişir. - Osho

Manoj Krishna, Ben’i Anla kitabında öfkemizi kontrol etmek için öfke duygumuzun neden ortaya çıktığını aramaya, öfkemizi olumlu duygulara nasıl çevirebileceğimize, bağışlamanın gücüne sizleri davet ediyor. Sadece öfke kontrolü için değil, kıskançlık, hırs, ölüm korkusu gibi olumsuz duyguları da nasıl aşabileceğimize dair ipuçları veriyor. 

Nasıl gördüğünü değiştir, nasıl değiştiğini gör! - Buddha

Ben’i Anla kitabı bizi kendimizi anlayabildiğimiz, hayatımıza sevginin güzelliğini davet edebildiğimiz bir yolculuğa çıkaran muhteşem bir kitap. Bu kitapta kendinizle baş başasınız. Kim olduğumuz ile yüzleşmek, bunu kabul etmek ve anlayıp değiştirmeye çalışmak kolay bir yolculuk değil. Ben’i Anla kitabı bu yolculuğunuzdaki en yakın yol arkadaşınız olacak. 

Manoj Krishna benzer sorulara yanıt ararken içgörülerinizi başkalarıyla paylaşarak koşullanmalarımızın kaynağına, duygularımızın kökenine birlikte inebileceğimizi vurguluyor. Bu yüzden kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum oluşumunun kurucusu Manoj Krishna Beni Anla kitabıyla sizi İnsanı Sorgulama Projesi’ne (Human Enquiry Project) davet ediyor. Bu proje insanları, kendilerini sorgulama yolculuklarına başlamaya teşvik ediyor, bu yolculuğa başlamış olanların da deneyimlerini paylaşmasını sağlıyor. Kitabı okuduktan sonra kendinizi sorgulama yolculuğunuza devam edebilmeniz için ulaşabileceğiniz sorular, zihin haritaları, video, blog yazıları ve podcastler humanenquiry.org adresinde sizi bekliyor.

Manoj Krishna'nın BEN’İ ANLA kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

 

Kapat