Yüzyıllık Bir Çınar Ağacının Hafızasından Atatürk'ü Dinlemek İster misiniz?

Mavisel Yener, Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde kitabında babası profesör olan Barış’ın İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ndeki gizli bir araştırmaya dâhil olmasıyla başlayan macera ve bilgi dolu bir hikâyeyi anlatıyor. İstanbul’un tarihi mekânlarında geçen romanda, çocuklar tarih bilgilerini pekiştiriyor, laboratuvar deneylerinin bir parçası oluyor. Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde kitabı, çocukların mutlaka okumaları gereken, ellerinden bırakamayacakları bir kitap.

Ailesiyle planladığı yaz tatilinin iptal olmasına çok üzülen Barış, kendini gizli bir bilimsel araştırma içinde bulur. Haliç’te elektrikli testereyle kesilemeyen bir çınar ağacının gizemi üzerine çalışmalar yapılan bir laboratuvar, tahmin edemeyeceği bir serüvenin başlangıcı olur. Laboratuvardaki Barış ve Zeynep, yüzyıl önce yapılan konuşmaları kaydeden ağaçtan, hayal bile edemeyecekleri tarihi kayıtlara ulaşırlar. Çocukların daha önce hiç okumadıkları türden bir kitap olan Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde, bir solukta okunacak.

“Bilginin sınırları hep genişlediği için, doğrular sürekli sorgulanır.”

Çocuklarınız bu kitapta, ders kitaplarının sıkıcılığından uzak bir dille anlatılan bilimsel deneylerin aşamalarını, laboratuvarda kullanılan malzemeleri eğlenceli bir şekilde öğrenecekler. Bitkilerin dünyasında macera dolu bir yolculuğa çıkan Barış, Zeynep ile birlikte tarihsel bilgileri, yüzyıllık bir çınar ağacının hafızasından öğrenecek. Peki, yüzyıllık bir ağacın laboratuvarda incelenmesi, istedikleri zaman dilimine gidebilmeleri için yeterli olacak mı?

-  Baba, neden bitkileri bu aletlere bağlamışlar?

-  Bitkilerle konuşmaya çalışıyoruz, onların tepkilerini ölçüyoruz Barış.

Bir çınar ağacının altında yapılan konuşmaları laboratuvarda dinleyen Barış ve Zeynep tarihe tanıklık ederken, Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden Cumhuriyet’e giden yolu dinliyorlar. Laboratuvardaki gizli araştırmayı duyan hazine avcılarıyla baş edecekleri macera dolu bir yaz tatili geçiriyorlar.  Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde kitabı, tek kitapta hem tarih, hem biyoloji hem de Atatürk'ü öğrenebilecekleri müthiş bir çocuk romanı.

Çocuklar bu kitapta, Andorra’nın İspanya ve Fransa arasında kalan küçük bir ülke olduğunu, ağaçların elektromanyetik dalgalar yaydığını, bilimsel deneylerin nasıl yapıldığını, Kapalı Çarşı’nın Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinden sonra yaptırıldığını ve daha birçok şey öğrenecekler. Çocuklar bilim, tarih, coğrafya bilgileriyle harmanlanmış fantastik bir roman olan Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde kitabını bir solukta okuyacak, bilgilerini eğlenerek artıracaklar.

Mavisel Yener'in “Mustafa Kemal'in Kayıp Seslerinin İzinde” çocuk romanını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

Kapat